Favourite0 | Besucht0
Einkaufswagen0
Einkaufswagen
Ihr Warenkorb ist leer!

Crikvenica

Crikvenica

Prekrasne plaže, blaga klima i duga tradicija turizma učinili su Crikvenicu jednom od najposjećenijih odredišta na Kvarneru. Od aktivnog odmora i zdravstvenog turizma do uživanja u suncu i moru uz nekoliko gastronomskih delicija - Crikvenica nudi sve! Mnogobrojne aktivnosti za djecu i pješčane plaže razlog su zašto sve više obitelji odabire ovo odredište za svoj odmor. A ako vaša obitelj uključuje kućne ljubimce, imate sreće jer je Crikvenica ponosna što je grad prilagođen kućnim ljubimcima.

Crikvenica je osnovana u 15. stoljeću, a u 18. stoljeću ribari Crikvenice smatrani su jednim od najboljih na sjevernom Jadranu. Rast zdravstvenog turizma može se datirati iz 19. i 20. stoljeća i još uvijek raste. Crikvenica je postala jedno od omiljenih ljetnih odredišta za ljude iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Kako bi udovoljio ovoj potrazi, grad s okolinom nudi veliki broj smještajnih jedinica - od hotela, kampova, kuća za odmor do privatnih apartmana i soba.

Iako Crikvenica ima puno toga za ponuditi izvan sezone, ljeto je vrijeme kada to zaista i postaje mjesto. Zajedničke ribarske noći, tradicionalni plivački maraton Šilo-Crikvenica, izložbe na otvorenom, gastronomija, glazbena i folklorna događanja, sportska i umjetnička natjecanja privlače mnogo ljudi na to područje. Osim zanimljivih događaja, u lokalnom muzeju uvijek možete pronaći dozu povijesti i kulture ili samo šetajući gradom - u njegovoj arhitekturi, gastronomiji, šetalištu, spomenicima, crkvama. Dođite prošetati Crikvenicom...