Favourite0 | Besucht0
Einkaufswagen0
Einkaufswagen
Ihr Warenkorb ist leer!

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski nalazi se na 9 kilometara od Crikvenice i definitivno privlači puno posjetitelja koji putuju glavnom cestom prema jugu Hrvatske. Idealan spoj povijesti, kulture, mora i gostoprimstva lako će zadiviti svakog gosta. Zajedno sa svojim položajem - između zelenih brežuljaka i kristalno plavog mora, te duž Vinodolske doline, prava je poslastica za sve ljubitelje prirode, biciklizma i šetnje.

Novi Vinodolski posjeduje jedan od najvažnijih glagoljskih pravnih dokumenata za hrvatski narod i europski srednji vijek - Vinodolskog zakona iz 13. stoljeća. Iako se izvorni dokument čuva u Zagrebu, Novi Vinodolski nudi i mnoge druge povijesne atrakcije. Primjerice, dvorac Frankopan, rimska utvrda Lopsica, vrlo zanimljiv otočić zvan San Marino s crkvom i natpisom iz 3./4. stoljeća i mnogim drugim sakralnim spomenicima. Sve ove znamenitosti možete vidjeti odozgo ako se popnete na jedan (ili svih) od 6 vidikovca s pogledom na Novi Vinodolski.

Nakon napornog uspona, olakšanje možete pronaći na glavnoj gradskoj plaži ili nekoj od obližnjih uvala i napuniti baterije u brojnim lokalnim restoranima i konobama. Za večernju zabavu organiziraju se ribarske noći, glazbene ili književne večeri, folklorni događaji i sportski turniri. A kao posebnu poslasticu svakako posjetite ljetni karneval u Novom Vinodolskom. Jednom kad tome budete svjedočili, vratit ćete se po još...