Favourite0 | Besucht0
Einkaufswagen0
Einkaufswagen
Ihr Warenkorb ist leer!

Jadranovo

Jadranovo

Jadranovo je idealno odredište za one koji traže mirnu lokaciju, a ipak blizu Rijeke, Crikvenice, Krka i drugih turističkih dragulja Kvarnera. Ali Jadranovo sigurno ima i svoje povijesne strane. U srednjovjekovno doba bila je luka dvorca i obalno imanje okruga Drivenik, a grad je narastao prema crkvi sv. Jakova, čije je ime nekad nosilo.

Povijest ljudi Jadranova usko je povezana s ribolovom, a jedna vrsta ribe posebno - tuna. Baština takve vrste ribolova može se naći na obali u obliku „tunera“ (drvenog promatračkog mjesta s dugim ljestvama) - jedinog sačuvanog tunera na ovom području. Ljubav mještana prema ribolovu vidljiva je na svakom uglu, no ipak, danas je turizam preuzeo najdominantniju industriju u gradu. Međutim, ponekad postoji dobra granica između turizma i ribolova, jer jedna od aktivnosti koja se nudi u Jadranovu je „ribolov s gostima“.

Jadranovo je pogodno za ljubitelje prirode i one koji cijene mir, tišinu i opuštajuće šetnje obalom. Za takve goste posebna nagrada čeka u uvali Lokvišća - ljekovito blato. Iako je cijelo Jadranovo mirna oaza, središte grada nudi sve potrebne sadržaje kao što su barovi, trgovine i svakakvi restorani - od mjesta za pizze do konobe s finom lokalnom hranom, uglavnom svježe ulovljenom ribom.

Kao izvor dobre stare zabave, Jadranovo organizira tradicionalne ljetne ribarske večeri, koncerte, gastronomske užitke poput blagdana dagnji, večeri romantične glazbe i mnogih drugih događanja. Krajem srpnja cijeli grad slavi svog zaštitnika svetog Jakova, s obiljem glazbe, kazališta, kulture, vjerskog sadržaja, sporta, gastronomije i, konačno, ponoćnim vatrometom. Što više reći, osim: vidimo se u Jadranovu!